"Fodervärd varnad - lät ändå hästen svälta"

Tisdagen 21 Februari 2012 skriver Blekinge Läns Tidning/BLT (sid 15, del 1) följande.

"Fodervärd varnad - lät ändå hästen svälta

En häst i de norra kommundelarna omhändertogs i förra veckan, utsvulten och misskött. Då hade fodervärden, trots varning, inte gett djuret tillräckligt att äta.
Tvärtom var hästen magrare än någonsin.

Beslutet om att omhänderta hästen togs av veterinär i Torsdags och polisen utreder just nu ärendet som innefattar två hästar.
- I ena fallet har hästägaren haft rollen som fodervärd, säger Richard Lindberg vid polisen i Karlshamn.
Den här hästen liksom den andra ska ha uppmärksammats och länsstyrelsens djurskyddsinspektörer fått kännedom om att djuren inte skötts ordentligt och sett avmagrade ut. Vid en tidigare inspektion fick djurhållaren ett föreläggande om att den nu omhändertagna hästen måste få mer att äta.

- När de kom tillbaka visar den sig vara ännu magrare än sist, säger Richard Lindberg.
Därmed kopplas veterinär in och troligen var polisen med som handräckning då hästen omhändertogs. Det finns uppgifter om att även den andra hästen ska ha omhändertagits, men detta kan inte Richard Lindberg fullt ut bekräfta då han inte haft ärendet helt klart för sig."


BLT




Frågan är nu om det här handlar om min Binegar och varmblodsstoet som stod tillsammans med Binegar mellan Juni 2011 och November 2011 i Norje, utanför Sölvesborg. Kan man anta att det är så? Jag tror nog det. Så stort är inte Blekinge, och absolut inte Sölvesborg.

Sista meningen där det skrivs att även den andra hästen ska ha omhändertagits stämmer. Till viss del. Det var jag själv som plockade hem Binegar. Han har aldrig blivit hämtad av djurskyddsinspektörer, polis, veterinär eller anan myndighet. Däremot hade vi både medgivande från veterinär, som var med oss på plats, och från polisen, via telefon, att ta hem Binegar med omedelbar verkan 16/11-11.

Jag har inte kontaktat länsstyrelsen för att fråga om det faktiskt var det här stoet som äntligen, efter 3 månader (!!!) helt ensam, har blivit omhändrtaget. Jag vet inte om jag kommer att göra det. Jag anser mig ha en ganska stabil grund att stå på i tron om att det är just det här stoet som det handlar om.

Vad gäller ärendet med Binegar så går det framåt och jag vill ge ett riktigt stort tack för den fantastiska hjälp som jag har fått av min handläggare hos polisen i Karlshamn!

. - BINEGAR - .

- Vägen tillbaka efter djurplågeri

RSS 2.0