Veterinärbesök igen.

Tyvärr blev det inte som jag hade hoppats, att knölen & svullnaden skulle försvinna av sig självt. Därför fick jag ringa ut veterinären igen. Men som tur var var det varken en fraktur eller en inflammation pga vargtänder. Förra året fick jag reda på att han hade tandspetsar längst bak och att dessa så småning om hade behövts raspas. Men eftersom det inte var panik och jag inte haft veterinären ute sedan dess så har det inte bivit av.

Hur som haver så blev tänderna raspade och när veterinären märkte hur fascinerad och intresserad jag var av det frågade honom jag ville stoppa in armen och känna hur det känns. Sagt och, mer än gärna, gjort så stoppade jag upp halva armen och kände runt i godan ro. Men visst är det lite otäckt, tänk om munstegen slår igen och jag hade fått amputera hela armen. Tänderna blev raspade och blev släta och fina igen.

Sen var det vidare till ögat som det egentligen handlade om. Det var hans stora knöl som hade spruckit invärtes. Den har spruckit en gång, men då kom ju allting ut utanför kroppen. Men nu låg det kvar inbäddat i en jättetjock kapsel. Varken jag eller de veterinärerna som varit ute hos Binegar under desa åren vet vad det är för något. Men tänk er världens största (som en golfboll) finne, fullt med blod och äckel som bara sprutar ut när man öppnat upp och trycker ut det.

För det var precis vad hon fick göra, den gamla visan. Fram med rakapparat, skallpell och koksaltlösning och tryck ut skiten för kung och fosterland. Innan hon gjorde detta stoppade hon in en katt-KAD i näsborren för att skjutsa upp vätska och se så tårkanalen funkar, och det gjorde den. Binegar "grät" för fullt. Stackars liten. Även här fick jag vara med och faktiskt hjälpa till med grejor. "Nästa gång kan du göra detta själv", sa hon. Fram med brems, skallpell & lite lugnande. Skär upp & tryck! För hur svårt kan det vara?

Nu går han återigen på Metacam. Hon ville inte sätta honom på antibiotika eftersom kapseln var så tuff och det förmodligen inte kunnat tränga in där ändå, inte av human dos i alla fall. Nu är det bara skritt & lugn trav ute som gäller. Han måste ju ridas för patellaupphakningen i knäet.



Här är en bild på knölen. Typ som en golfboll i stl.



. - BINEGAR - .

- Vägen tillbaka efter djurplågeri

RSS 2.0